Fokplanning ~ Pups verwacht medio juni 2024

Jack & Merrah

 

Merrah is drachtig! Op de echo was een mooie volle buik te zien.

Wij hopen half juni deze knappe pups te verwelkomen.

Wij hopen uit deze combinatie van werklust en schoonheid prachtige pups te mogen verwelkomen. Beide aanstaande ouders zijn zeer sociale, goudeerlijke draadharen met hoge werklust en brede prestaties in het veld en op proeven.

 

Jack is een ongelooflijk evenwichtige, rustige, zelfverzekerde reu met een zeer vriendelijk en sterk karakter. Gezien de hoge resultaten die hij op verschillende jachtproeven behaald heeft en wat hij in het veld laat zien is hij een echte allrounder te noemen. Hij is een breed inzetbare praktijk hond en wordt veel gebruikt voor waterwild, alsmede zwart- en roofwild. Hij heeft veel rust in zich en van is van nature een steady hond, met zeer goed neusgebruik en doorzettingsvermogen. Tijdens de jacht is hij zeer gericht op zijn voorjager; ondanks zijn hoge prestaties is hij een zeer rustige en handelbare, loyale metgezel. Jack’s moeder Abbi is winnaar van de Hegewald 2018. Inmiddels is hij de vader van meerdere nesten waarbij de oudste nakomelingen allemaal hoge resultaten op de HZP behaalden en ook qua gezondheid en karakter uitmuntend zijn.

Jack is een waanzinnig mooie verschijning, zijn exterieur is zoals een draadhaar reu voor mij moet zijn. Krachtig, breed, goed gebouwd met de juiste hoekingen, zeer adel hoofd en flinke bespiering. Hij heeft hiervoor de Duitse waardering van 11/11 gekregen. Qua karakter is hij alles wat je van een draadhaar wenst; heel sociaal naar andere honden en mensen en gek op kinderen. Binnenshuis relaxt en aanhankelijk. Loyaal naar de baas en hij kan moeiteloos mee op jacht tussen andere reuen en teven.

Merrah is een zeer sociale, lieve dame die heel makkelijk in de omgang is. Ze is heel sociaal naar mens, kind en andere honden en we nemen haar overal makkelijk mee naar toe. Binnenshuis is het een heerlijke rustige hond. Zodra ze de kans krijgt kruipt ze op schoot en is het een echte knuffel. In het veld heeft ze een hoge drive en veel doorzettingsvermogen. Zij heeft inmiddels 3 hoge SJP B diploma’s op haar naam staan en gaat wekelijks mee het veld in voor zowel het apporteer- en nazoekwerk als mede de klein wild (drijf)jacht in het najaar. Ze heeft een hele goede neus en zorgt dat alles binnenkomt van kraai tot gans. Naast het praktijkwerk trainen we voor MAP´s en zijn we gestart met zweetwerktraining wat goed door haar wordt opgepakt. Merrah heeft een vrouwelijke en elegante bouw met een zeer fraai hoofd.  Zij is op tentoonstellingen in binnen- en buitenland regelmatig door verschillende keurmeesters geprezen om haar bouw, hoekingen en gangwerk. Ze heeft inmiddels redelijk wat titels in de wacht mogen slepen. Ze is  Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands, Belgisch, Zwitsers en Internationaal Show Kampioen

 

Op de pagina 'onze honden' leest u nog meer over beide aanstaande ouders. 

 

Wij hebben hoge verwachtingen van deze prachtige combinatie. Zowel het karakter als uiterlijk en de werklust in het veld sluit zeer goed op elkaar aan. Met name qua karakter verwachten we hele lieve, sociale, goudeerlijke draadharen. Beide aanstaande ouders zijn heel makkelijk in de omgang en vriendelijk voor het hele gezin, gek op kinderen en zeer sociaal met andere honden. Ze zijn relaxt binnenshuis maar met passie, drive en toch voldoende steadiness tijdens het werk. Wij verwachten zowel bruinschimmel als zwartschimmel uit deze combinatie. Beide ouders zijn draadhaar verervend en hebben een korte compacte vacht, wat zorgt voor minimaal onderhoud en toch voldoende garnituur. De pups groeien in huis op en wij doen ons uiterste best hen een zo goed mogelijk start in het leven te geven, compleet met alle socialisatie die je bij een jachthond mag verwachten. Meer informatie over onze werkwijze en visie leest u onder ´onze pups´

 

Wij fokken volgens de regelementen van de rasvereniging Vereniging Vrienden Duits Draadhaar en voldoen we aan alle gezondheids- en werkeisen zoals door hen gesteld. Beide ouders volledig getest met betrekken tot hun gezondheid; zij hebben HD-A en zijn vrij van OCD, ED en Von Willebrand type II. Op dit moment wachten we nog op goedkeuring vanuit de vereniging, maar verwachten dat dit nest gekwalificeerd zal worden als A-nest.  Onze kennel is geregistreerd bij de Raad van Beheer. 

 

Net zo enthousiast geworden als wij? En interesse in een kennismaking en mogelijk een pup uit deze geweldige combinatie?
Neem dan gerust contact op. Wij zullen werken met een reserveringslijst. Toekomstige eigenaren met ambities in de jacht en/of jachtgerelateerde hondensport/wedstrijden hebben bij ons een streepje voor.