Over ons

Mijn naam is Rochèlle van Os en zolang ik mij kan herinneren al een groot dierenliefhebber. Na mijn middelbare school heb ik een opleiding gevolgd tot gespecialiseerd dierenartsassistente. Gedurende een lange periode heb ik genoten van het houden en fokken van paarden en fretten. Ondanks dat ik in mijn jeugd tussen de (jacht)honden ben opgegroeid is mijn echte liefde voor het werken met honden pas later ontstaan. Na de ontmoeting met mijn man Rob, een buitenmens in hart en nieren, is er ook bij mij een passie voor het jagen en met name het hondenwerk ontstaan. Zodoende was de keuze voor een eigen hond al snel gemaakt en wel de Duitse staande draadhaar. Een echte allround jachthond met een hart van goud en heerlijk karakter. 

 

Rob is als buitenmens al jaren actief in verschillende facetten van de jacht. Het begon allemaal met het fretteren met de fret waarna het aardhondenwerk op de vos met onze Patterdale terriërs een groot deel van zijn leven werd. Na het behalen van zijn jachtakte kwam de focus meer op de kleinwild jacht en met name de schadebestrijding te liggen. Met de komst van onze zoon en een verhuizing naar zijn roots in het mooie Limburg was daar eindelijk de ruimte voor meer praktijkjacht en zodoende de komst van de draadharen in ons gezin. 

Het ontstaan van 'From the Dragonhairs'

Gedurende de zoektocht naar een jachthond heb ik korte tijd ook een ander ras overwogen. Ik ben wel eens gewaarschuwd voor de puber periode waarin die draadharen ook wel echte draaKharen kunnen zijn. Inmiddels weet ik dat er veel tijd en energie gaat zitten in het trainen en voorjagen van een draadhaar. De intelligentie en snelheid waarmee ze leren maar ook de eigengereidheid waarmee ze hun eigen plan kunnen trekken is zowel fantastisch als soms heel frustrerend. "Baas, ik ga vast, zie je over een minuut of 20 bij de auto, goed?" zou een klassiek voorbeeld kunnen zijn van een draakhaar moment. Gelukkig zijn deze draakhaar-streken met regelmaat hilarisch en heb je als baas ook wel een dosis humor nodig bij dit type honden. Zodoende de keuze voor deze kennelnaam, From the Dragonhairs, met een knipoog vernoemd naar de drakenharen dan wel streken van onze lieve dames.