Jack

 

Stamboeknaam: Captain II vom Schaar

Roepnaam: Jack

Gebootedatum: 29-04-2019

Stamboomnummer: 240662 (DL)

Kleur: Bruinschimmel

Vader: Feldmann II vom Liether-Moor

Moeder: Abbi III vom Spranger-Forst

 

Gezondheid

HD-A

ED: Vrij

OCD: Vrij

Von Willebrand: Negatief

Draadhaar vererving: Ww Heterozygoot

Karakter

 

Jack is een zeer evenwichtige, rustige, zelfverzekerde reu met een heel sociaal, vriendelijk en sterk karakter. Qua sociaal gedrag is hij alles wat je van een draadhaar wenst; heel sociaal naar andere honden en mensen en gek op kinderen. Binnenshuis relaxt en aanhankelijk. Loyaal naar de baas en hij kan moeiteloos mee op jacht tussen andere reuen en teven. Hij leeft samen met zijn moeder Abbi en andere draadharen in huis. Toen wij kennis kwamen maken werden we door hem en de dames begroet alsof we elkaar al jaren kenden, heel vriendelijk en aanhankelijk.

 

Gezien de hoge resultaten die hij op verschillende jachtproeven behaald heeft en wat hij in het veld laat zien is hij een echte allrounder te noemen. Hij is een breed inzetbare praktijk hond en wordt veel gebruikt voor waterwild, alsmede zwart- en roofwild. Hij heeft veel rust in zich en van is van nature een steady hond, met zeer goed neusgebruik en doorzettingsvermogen. Tijdens de jacht is hij zeer leider gericht; ondanks zijn gedrevenheid is hij een zeer rustige en goed handelbare, loyale jachtmaat. Jack’s moeder Abbi is Hegewaldsiegerin 2018 oftewel winnares van de welbekende Duitse Hegewald proef van 2018 en heeft haar werklust duidelijk doorgegeven aan haar kinderen. Ondanks dat Jack is opgegroeid en getraind is tijdens de Corona pandemie zijn zijn resultaten op de Duitse jachtproeven zeer hoog. Inmiddels is hij de vader van meerdere nesten waarbij de oudste nakomelingen allemaal hoge resultaten op de HZP behaalden en ook qua gezondheid en karakter uitmuntend zijn.

 

Jack is een waanzinnig mooie verschijning, zijn exterieur is zoals een draadhaar reu voor mij moet zijn. Krachtig, breed, goed gebouwd met de juiste hoekingen, zeer adel hoofd en flinke bespiering. Hij heeft hiervoor de Duitse waardering van 11/11 gekregen voor bouw en vacht. Qua sociaal gedrag is hij alles wat je van een draadhaar wenst; heel sociaal naar andere honden en mensen en gek op kinderen. Binnenshuis relaxt en aanhankelijk. Loyaal naar de baas en hij kan moeiteloos mee op jacht tussen andere reuen en teven.

Werkresultaten Duitsland 

Proef Resultaat
Spurarbeit (i.p.v. VJP, afgelast wegens corona pandemie) Zeer goed
HZP 221 punten
VGP 344 punten, 1e prijs
Leistungskennzeichen BTR (Bringtreue Prüfung), HN (Härtenachweis), AH (Armbruster-Haltabzeichen), SJ-DD (Sau-Jager), Totverweiser
Exterieur Formwert: 11 (sehr gut) / Haarwert 11 (sehr gut)